ZA FERERA ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI SVIH VREMENA: Alkarasov trener objasnio zašto!
Novak Đoković, Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

ima smisla?

ZA FERERA ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI SVIH VREMENA: Alkarasov trener objasnio zašto!

Huan Karlos ima jednu veliku žal, baš kao i njegov pulen

Objavljeno: 10:21h

Kad god govorio o mladom Karlosu Alkarasu (19), Novak Đoković ističe kako je vrlo značajno što Španac uz sebe ima vrhunskog trenera u vidu zemljka Huana Karlosa Ferera, bivšeg broja jedan i šampiona Rolan Garosa 2003.

Slavni "Komarac" nedavno je izrazio sumnje da je Đokoviću pukao mišić u Australiji zbog toga kako se Srbin kretao, ali nije želeo da tvrdi da je Novak slagao već je rekao da je "očigledno u stanju da izdrži brutalan bol".

Huan Karlos Ferero
foto: EPA/Yoan Valat

Sada je Ferero upitan ko je najbolji teniser svih vremena. Izbor mu je, naravno, sužen na tri imena: Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Počeo je Španac apsolutno istinitom rečenicom.

- Mislim da niko do njih trojice ne bi bio toliko dobar da nije bilo preostale dvojice. Postigli su neverovatne stvari, ludo je i samo pomisliti na ono što su ostvarili. Rasprava o najboljem svih vremena je rasprava bez pravog odgovora - rekao je španski stručnjak.

Iz istog razloga, Alkarasov trener smatra da on treba što više da igra protiv sunarodnika i Đokovića.

- Rafa je prošle godine osvojio dva grend slema. Ako i dalje bude konkurentan, neće ići u penziju. Igra manje, ali se i dalje bori za velike titule. Voleo bih da Karlos igra sa Rafom i Novakom što više, jer će ga to učiniti boljim. Znam da žali što nije igrao protiv Rodžera, i meni je žao zbog toga - dodaje Ferero.

Huan Karlos Ferero, Karlos Alkaras
foto: EPA/Alejandro Garcia

Glavni rival Alkarasa za povratak na vrh ATP liste jeste onaj koji je trenutno na tom mestu – Novak Đoković.

- Pokušaćemo da nađemo način da ga zaustavimo. Postoje i drugi odlični igrači koje će Karlos morati da zaustavi ako želi da osvoji još grend slemova, ali naravno da je Đoković najveći favorit - zaključio je Ferero.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.