Krompir pire u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

njami

UBACITE 1 NEOBIČAN SASTOJAK U KROMPIR PIRE I SAMO TAKO ĆE BITI KREMAST: Iznenadićete se jer nije MASLAC u PITANJU

Jedan neobičan sastojak mu daje topljenje u ustima

Objavljeno: 03.03.2023. 18:15h > 18:19h

Spremite kremast krompir pire kakav do sada niste jeli.

Jedan neobičan sastojak mu daje topljenje u ustima.

Nije maslac u pitanju.

Malo ko ne voli pire krompir, a iskusni kulinarski majstori tvrde da postoji jednostavan trik koji ga čini još ukusnijim i kremastijim.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Upravo je u tome tajna najboljeg krompir pirea, a Krstarica ovog puta donosi i recept.

Potrebni sastojci:

1,5 kg krompira

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

200 g krem sira 60 g maslaca 100 ml mleka so po želji

Maslac ili ulje, mleko i so jeste nešto što svi dodajemo u pire krompir, no ako želite savršen rezultat i najfiniju teksturu u krompir dodajte i krem sir!

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Priprema:

Krompir oljuštite, operite, iseckajte i kuvajte ga sve dok ne omekša. Procedite od vode, dodajte krem sir i gnječite ručno sve dok ne nestanu grudvice. Sa strane u zasebnoj posudici rastopite maslac s mleko. Dodajte u krompir i mikserom umutite dok ne dobijete glatku smesu.

(Espreso/Krstarica)