Gibanica u tepsiji, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

ZA DORUČAK

CAKU ZA GIBANICU ODMAH MORATE DA ZAPIŠETE: Neće biti SUVA samo ako DODATE 1 SASTOJAK u nju

Od sada više nikada neće biti suva

Objavljeno: 03.03.2023. 17:36h

Napravite gibanicu od koje će vam krenuti voda na usta.

Od sada više nikada neće biti suva.

Jedan sastojak ubija suvoću.

Recept će vas oboriti sa nogu.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Primamljiv miris i još bolji ukus razlog su zbog kog gotovo svaki ljubitelj kulinarstva želi da nauči kako se pravi gibanica i u svoju kuhinju unese dobro poznat miris i neodoljiv ukus ove specijalne pite.

Kako se u našoj nacionalnoj kuhinji koriste brojni sastojci za pripremu jela, tako se i ova pita može pripremati sa drugim sastojcima izuzev sira.

Ako želite da se na vašoj trpezi nađe prava domaća gibanica, recept koje ćete naći u našem tekstu pomoći će vam da to i postignete.

Sastojci:

500 g kora za gibanicu

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

450 g sitnog sira

2 kašike pavlake

3 jajeta

2 dl kisele vode

1,5 dl ulja

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Sjediniti jaja, sir i pavlaku. Dodati polovinu kisele vode i polovinu ulja i dobro izmešati. Ostatak ulja i kisele pomešati u malu činiju.

U podmazan pleh staviti dve kore i poprskati mešavinom ulja i kisele i namazati filom. Ređati kore jednu, po jednu i svaku mazati filom, a svaku drugu poprskati mešavinom ulja i kisele vode. Poslednja treba da bude kora.

Peći na 220 C, oko pola sata. Probušiti povremeno viljuškom na par mesta.

(Espreso/Krstarica)