Musaka na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

ZA RUČAK

ZAPAMTITE 1 CAKU ZA MUSAKU I STALNO ĆETE JE TAKO SPREMATI: Dodavanje JEDNE NAMIRNICE joj daje SOČNOST

Samo jedan sastojak menja ukus i daje sočnost

Objavljeno: 01.03.2023. 21:53h

Sočnoj musaki retko ko može da odoli.

Ona se kod nas redovno jede, ali ovakav recept još niste isprobali.

Samo jedan sastojak menja ukus i daje sočnost.

Kažu da ako žena ne zna da napravi musaku, ne može da se uda.

Musaka je pravo tradicionalno jelo, a mnogima omiljen ručak koji vole i deca. Donosimo vam dobro proveren recept iskusne domaćice za još bolji ukus musake.

foto: Printscreen/Youtube/Ricette di Casa

Potrebno je:

250 gr mlevenog mesa

1 glavica crnoga luka

Četiri čena belog luka

50 grama suve seckane slanine

Ulje

foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

Mlevena paprika biber suvi začin

500 gr krompira

100 grama rendanog kačkavalja

2 jaja

100 ml. mleka

2 kasike kisele pavlake

foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

Priprema:

Na krugove iseći krompir pa dodati malo ulja i promešati. Polovinu krompira poređati u podmazan pleh. Na ulju ispržiti iseckan crni luk i slaninu, a kad se isprži dodati navedene začine.

foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Polovinu krompira poređati, a neprženo mleveno meso staviti preko, pa dodati ispržen luk sa začinima preko toga i staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni C do 30 minuta. Izvaditi iz rerne, i preliti sa umućenim jajima u koja ste dodali pola rendanog kačkavalja, mleko i kiselu pavlaku.

Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu, te peći još 30 minuta da lepo zarumeni.

Od ove musake miriše cela kuća i tako je dobrog ukusa, da je morate probati obavezno. Prijatno!

(Espreso/Krstarica)