Artjom Dzjuba pred kup meč Spartak - Lokomotiva, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

bez dlake na jeziku

NESUĐENO POJAČANJE ZVEZDE: "U potpunosti sam za predsednika Putina, NE KRIJEM TO! Istorija će suditi ko je u pravu"

"Loši dečko" ruskog fudbala je za tamošnje medije pričao otvoreno kao i uvek na brojne teme, po povratku u domovinu

Objavljeno: 01.03.2023. 13:53h > 13:55h

Artjom Dzjuba je taman stasao kao napadač kada je razočarao navijače Spartaka iz Moskve i prešao u prebogati Zenit. U Sankt Peterburgu je dugo bio ključni deo šampionske slagalice, a "Gazpromov" klub je dominirao ruskom Premijer ligom.

Pred kraj karijere je odlučio da se konačno oproba u insotranstvu, ali mu ono nije prijalo pa se vratio kući, ali sada u Lokomotivu iz Moskve pošto mu je Zenit "prepun stranaca".

Dzjuba je svojevremeno bio glavna meta čelnika Crvene zvezde, a u centru pažnje je dugo bio i nakon što je snimljen kako masturbira u hotelskoj sobi, pa je izbačen iz reprezentacije.

foto: Profimedia

"Loši dečko" ruskog fudbala je za tamošnje medije pričao otvoreno kao i uvek na brojne teme, po povratku u domovinu.

- Uvek sam osećao da je samo Rusija moja zemlja. Dugo sam razmišljao da li želim da idem u inostranstvo, bilo je trenutaka kada sam želeod a idem u Nemačku ili Italiju, bilo je razgovora. Hteo sam da odem i u Englesku, ali sada ne želim. Čak i da me zovu, a neće, ne bih išao - počeo je Dzjuba, a zatim je nastavio:

- Zašto? Zbog cele ove situacije. Zbog radikalnog odnosa prema nama. Mislim da to nije lepo. Skinuli su sve maske i pokazali taj svoj odnos. Ako se tako ponašate prema nama, onda nam i niste potrebni. U stvari, ne mogu da ih podnesem. U Turskoj sam se osećao da mi nedostaje ruski jezik. Kad sam se vratio, izašao sam napolje, udahnuo kroz nos i rekao "Ah, konačno sam kod kuće."

foto: EPA/Anatoly Maltsev

Nastavio je Dzjuba da komentariše političku situaciju, te je dao podršku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

- Verujem u svoju zemlju, ja sam patriota i volim je. Istorija će u budućnosti suditi o svemu. Sada sam u potpunosti za predsednika Putina, ne krijem to i direktno govorim. Za svoju sam zemlju! I verujem da će sve biti u redu. Takav sam, biću uz svoju zemlju do kraja života. Istorija će suditi ko je u pravu, a ko ne. Ja ću verovati do kraja da smo mi za pravednu stvar - poručuje novi napadač Lokomotive i dodaje:

- Globalno gledano, izuzetno sam srećan što u mojoj zemlji postoje muškarac i žena, otac i majka. Ne, ovo je neshvatljivo. Abortusi, polovi... Pojavljuje se toliko mitskih bića, nebinarnih ličnosti koje su nešto drugo. Pročitao sam intervju sa nekom glumicom, kaže: "Za nebinarnu osobu, dobro sam igrala ženu" Bože, igrala si ženu! Naravno da si je igrala dobro, pa nisi glumila muškarca. Ponosan sm što ovo ne dozvoljavamo. Što imamo i uvek ćemo imati muškarca i ženu. Roditelji su tata i mama. Vrednosti su porodica i ljubav prema deci. Ne želim da idem duboko, ali mi se ne sviđa ono što se masovno dešava u svetu.

foto: EPA/Friedmann Vogel

Artjom Dzjuba je letos, posle kontakata sa Crvenom zvezdom, otišao u Adana Demirspor u kom je ostao samo četiri meseca. Posle raskida ugovora, vratio se ekspresno u Rusiju i potpisao za Lokomotivu iz Moskve, a nije hteo u Zenit gde mu sad smetaju stranci.

- Klub se pretvorio u Zenit Sao Paolo ili Zenit Rio de Žaneiro. Mislim da to nije ispravno, iako nemam ništa protiv stranaca, samo bi taj klub trebalo da bude kičma Rusije.

(Espreso)