Prebranac u đuvečari, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

za ručak

STAVITE 1 POVRĆE U PREBRANAC I DAĆE MU POSEBAN ŠMEK: Starinski RECEPT koji će vas odmah vratiti u DETINJSTVO

Jedno povrće daje poseban ukus

Objavljeno: 28.02.2023. 19:29h

Spremite starinski prebranac kakav do sada niste okusili.

Domaćice će se oduševiti kada vide pripremu.

Jedno povrće daje poseban ukus.

Sastojci:

700 gr pasulja

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

1 veći praziluk

1 veći crni luk

ulje

aleva paprika

tucana ljuta paprika

so, biber

lovorov list

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

biber mleven

biber u zrnu

Priprema:

Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.

foto: Privatna arhiva

U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

(Espreso/Bakina kuhinja)