Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

njam njam

DODAJTE 1 SASTOJAK U GIBANICU I STALNO ĆETE JE TAKO PRAVITI: Prava SELJAČKA na kojoj su GENERACIJE odrasle

Na njoj su generacije odrasle

Objavljeno: 20.02.2023. 20:22h

Osim tradicionalnog recepta na koji su svi navikli sada probajte seljačku gibanicu.

Nijedna joj nije ravna.

Na njoj su generacije odrasle.

Jedan sastojak daje šmek.

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Sastojci

Potrebno je:

500 g gotovih kora za pite

6 jaja

500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira

200 g kisele vode

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

100 g ulja

1 kesica praška za pecivo

po ukusu soli

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Umutiti jaja i ulje. Dodati kiselu vodu, pecivo i sir.

Staviti četiri kore u pleh, tako što ćete staviti na sva četiri zida od pleha po jednu. Kore staviti tako da vam pola kore bude van pleha. Preko poprskati uljem, pa opet staviti jednu koru preko celog pleha. Sledeće kore koje stavljate će biti po dve koje ćete nabrati uzdžno, pa fil. Tako raditi dok ne potrošite sve kore.

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Kada ste završili sa korama i filom vi preklopite krajeve, koji su vam ostali da vise van pleha. Gibanicu isecite makazama na kocke i poprskajte uljem. Peći na 220 C, oko pola sata.

(Espreso/Recepti.com)