Ćufte na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

NJAMIII

ĆUFTE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO UBACITE 1 SASTOJAK U NJIH: Biće vam žao što ranije niste znali za OVAJ TRIK

Ono što retko koja žena zna jeste kako da budu msočne

Objavljeno: 19.02.2023. 09:09h

Domaćice barem jednom nedeljno spremaju svojim najmilijima ćufte za ručak.

Ono što retko koja žena zna jeste kako da budu mekane.

Postoji jedan trik koji će vas zaseniti.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Svi volimo sočne ćufte, bilo da su pržene, pečene ili su pripremljene kao ćuftice sa sosom. Kada se umesi mleveno meso, ćuftice se uvaljaju u brašno i ostavljaju da brašno upiju oko 30 minuta, to je početak.

To ih čini ukusnijim i ne pregoreva ulje prilikom prženja. Najbolje je da mleveno meso ostane na hladnom 12 sati da upije aromu začina.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Mleveno meso može biti samo svinjsko meso ili mešavina govedine i svinjskog mesa, a poželjno je da bude mešano. Dodajte luk, nakvašeni hleb, jaje i začine. Umesto nakvašenog suvog belog hleba, možete da koristite narendani krompir bez preterivanja u količini.

Začini koje kožete da koristite i kombinujete su so, biber, kumin, čubar, origano, peršun ili drugi omiljeni proizvodi.

Evo i recepta za sočne ćuftice:

Potrebni proizvodi su:

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Umesite mleveno meso u velikoj posudi. Luk narendajte, dodajte jaje, oceđeni nakvašeni hleb, so, čubar, biber, kumin i kiselo mleko sa sodom.

Pokrijte posudu prozirnom folijom i pustite meso da upije aromu začina 12 sati ili samo 30 do 60 minuta, ako se žurite.

foto: Printscreen Youtube/French Cooking Academy

Posudu izvadite, mokrim rukama formirajte kuglice, koje odozgo blago spljeskajte. U ovoj fazi možete odabrati način kuvanja - prženje, pečennje ili na roštilju. Bez obzira kako ih pripremili, nećete pogrešiti.

Ako ih pržite, zagrejte ulje u tiganju i pržite sa obe strane na 3/4 snage peći. Obavezno izvadite ćuftice na salvetu da upije višak masnoće.

Kada pržite ćuftice, ne bockajte ih viljuškom, kako im sok ne bi istekao, već ih samo okrećite viljuškom.

(Espreso/Bonaepti.rs)