Gulaš u šerpi, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

ZA RUČAK

DODAJTE 1 POVRĆE U SVINJSKI GULAŠ I STALNO ĆETE GA TAKO SPREMATI: Topiće se U USTIMA, RECEPT će vas RASPAMETITI

Sada ćete videti kako se sprema sa svinjetinom na poseban način

Objavljeno: 15.02.2023. 22:51h

Kod nas se sprema juneći, svinjski, pa i pileći gulaš.

Tradicionalno jelo na kojem su generacije odrasle.

Sada ćete videti kako se sprema sa svinjetinom na poseban način.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Gulaš je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako ne mora dugo da se kuva. Sočno meso u sosu sa povrćem je ručak koji će svi hteti da probaju. Još kada ga poslužite sa pire krompirom ili makaronama, onda je to potpuni pogodak. Prilog nije obavezan, ali u tom slučaju napravite domaću lepinju i poslužite vruću sa gulašem. Salata je isto dobra opcija, npr. zelena salata.

Sastojci:

700 g svinjetine

2 kašičice soja sosa

1 kašičica vorčester sosa

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

kim, so, biber

150 g crnog luka

150 g šampinjona

1/2 praziluka

1 paprika babura

3 čena belog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

200 ml paradajz sosa

300 ml bujona

1 kašičica skroba

foto: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa preko sipajte soja sos, vorčester sos i začinite. Dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da stoji nekih pola sata. Crni luk, pečurke, beli luk, praziluk i papriku iseckajte. U zagrejanom tiganju na malo ulja prvo propržite meso, pa ga izvadite. U isti tiganj dodajte pečurke i luk. Kada se prodinstaju sipajte paradajz sok. Zatim dodajte papriku i beli luk. Kada se sve to prodinsta stavite u šerpu u koju ste preručili meso. dodajte bujon, a skrob pomešajte sa vodom, pa sipajte i to. Ako želite dodajte i čili sosa malo. Kuvajte nekih 5-10 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)