Kiflice na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

preukusne

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA KUPUS KIFLICE: Caka MEKANOG testa se KRIJE U OVOME

Kada vidite koliko su mekane stalno ćete ih tako spremati

Objavljeno: 15.02.2023. 19:55h

Testa se kod nas redovno jedu i domaćice uživaju da spremaju kiflice, pita i domaćice hleb za svoje ukućane.

Ovaj recept za kupus kiflice će vas oboriti sa nogu.

Kada vidite koliko su mekane stalno ćete ih tako spremati.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Testo:

1/2 kg brašna

1 kockica kvasca

200 ml mleka

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 kašičica šećera

1,5 kašičica soli

100 ml ulja

1 jaje

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Fil:

125 g margarina (maslaca)

2 žumanceta

(belanca ostaviti za premazivanje kiflica)

1/2 čaše od 180 g kisele pavlake

2 kašike brašna

1 kašičica soli

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

400 g sira

Priprema

Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, razdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brašno. Dodati so, ulje, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga da udvostruči svoju zapreminu.

Fil: Dok čekamo da testo naraste pravimo fil. U odgovarajućoj posudi penasto umutimo margarin (maslac), pa dodamo žumanca i mućenjem (viljuškom) dobro sjedinimo. Dodamo kiselu pavlaku, brašno i so , pa sve sjedinimo.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Naraslo testo prebacimo na pobrašnjenu radnu površinu i podelimo ga na dva dele. Prvi deo testa razviti u obliku pravougaonika, tanko, i premazati sa polovinom fila. Preko fila krupno narendati 200 g sira i rukom ga malo utapkati u fil.

Zatim ovako pripremljeno testo uviti u rolat. Rolat iseći u cik cak formi, u trouglove. Isečeno testo poređati u pleh, preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa.

Kiflice ostaviti da malo narastu. Za to vreme uključiti rernu, da se zagreje na 180 stepeni. Narasle kiflice premazati (sa svih strana) umućenim belancima, posuti susamom i staviti da se peču.

Pečene kiflice izvaditi, prekriti krpom i ostaviti 10-ak minuta. Poslužiti uz jogurt, ajvar...

(Espreso/Recepti.com)