Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

SJAJNO

SVI SE UTRKUJU DA SPREME PRŽENICE NA ENGLESKI NAČIN: Tvrde da su bolje OD SRPSKIH, evo i zašto

Mnogi tvrde da su bolje od naših, domaćih. Pa, napravite i proverite.

Objavljeno: 15.02.2023. 12:09h

Bolji ukus engleskim prženicama sigurno daje pečenica i kačkavalj. To je razlika između srpskih, ali oba načina su preukusna.

Vi probajte ovaj engleski način.

Sastojci

4 parčeta starog hleba (može i tost hleb)

4 jajeta

4 parčeta pečenice

malo narendanog kačkavalja

Način pripreme

Izvaditi sredinu hleba. Na tiganj sipati ulje i staviti krišku hleba. U rupu na hlebu proliti jaje, sačekati da se zapeče a zatim okrenuti krišku na drugu stranu, staviti parče pečenice i dopeći. Ponoviti proces sa svakim parčetom. Dok je još toplo, po parčićima posuti malo narendanog kačkavalja. Vreme pripreme: 10 minuta

(Espreso/Krstarica)