Ruska salata u činiji, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

savet

SIPAJTE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U RUSKU SALATU UMESTO MAJONEZA: Niko ne zna da samo TO daje KREMAST UKUS

Od sada vam majoneza stavićete jedan neobičan sastojak.

Objavljeno: 06.02.2023. 18:39h

Napravite rusku salatu na drugačiji način.

Od sada vam majoneza stavićete jedan neobičan sastojak.

Samo tako će imati lepši ukus.

Sastojci

foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

Potrebno je:

250 g ulja

150 g šunke

150 g graška

150 g šargarepe

2 jajeta

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

2 krompira

2 kisela krastavca

1/2 limuna

2 kašičice senfa

2 kašičice šećera u prahu

belo meso od pileta

peršunov list

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

mleveni biber

so

Priprema

Posebno, svako za sebe, obariti belo pileće meso, šargarepu, krompir i na kraju jaja. Sitno iseći obareno pileće meso, šargarepu, krompir, kisele krastavce, šunku, belnca od jaja i staviti u činiju.

Dodati grašak iz konzerve, kašičicu peršunovog lišća i majonez, s tim što treba ostaviti deo majoneza za preliv spolja.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Sve promešati, sipati u veći dublji tanjir ili činiju, oblikovati kupu, preliti ostatak majoneza i posuti sitno iseckanim peršunovim listom.

Majonez: Tvrdo kuvana žumanca, još dok su topla, izgnječiti viljuškom i dodavati kap po kap ulja, neprekidno mešajući, dok se ulje ne utroši. Potom dodati šećer u prahu, senf, sok od limuna, mleveni biber i so po ukusu, pa sve dobro izmešati.

(Espreso/Recepti.com)