Nesreća, Foto: PrintScreen/ facebook/ Radio Nova Gradiška

nesavesna vožnja

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Isplivao snimak pred STRAVIČNU NESREĆU U GRADIŠKI: Usnimljen momenat ZAKUCAVANJA U STUB, UŽAS!

Na društvene mreže postavljen je snimak vožnje dvojice maloletnika koji su kasnije doživeli saobraćajnu nesreću

Objavljeno: 03.02.2023. 13:52h

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 2:35 sati ujutru u Novoj Gradiški, povređena su dvojca maloletnika. Radio Nova Gradiška objavio je snimak pred nesreću.

Vozilom je bez vozačke dozvole upravljao 17-godišnji stariji maloletnik koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Prilikom dolaska na raskrsnicu izgubio je kontrolu nad vozilom te je zbog neprilagođene brzine i zanošenja preko prometnog dela, sleteo na pločnik Ulice Slavonskih graničara, gde je automobilom udario u betonski stup, stoji u izveštaju policije.

"'Aj prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas ku*ac!", čuje se na snimku. Ubrzo nakon toga vidi se trenutak udarca u betonski stup.

Maloletni vozač je teško povređen te je zadržan u bolnici u Novoj Gradiški, a policija će protiv njega podneti kaznenu prijavu Opšinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela nesavesne vožnje u saobraćaju.

Optužni predlog biće podnesen i protiv 16-godišnjeg suvozača, koji takođe nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom te je u nesreći lakše povređen.

Nažalost, zbog dokumentovanih snimaka svedoci smo sve češće nesavesne vožnje, kako u regionu tako i u Srbiji.

(Espreso/ Dnevnik.hr)