Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

AKO STAVITE OVU STVAR U VAŠ DOM, PRIVUĆI ĆETE BOGATSTVO I SREĆU CELOJ PORODICI: Bićete uvek SITI I BLAGOSLOVENI

Vaza treba da stoji na nekom usamljenom mestu, daleko od znatiželjnih pogleda. Nikada je nemojte stavljati na vidljivo mesto, jer neće imati isti efekat

Objavljeno: 03.02.2023. 09:22h > 09:24h

Vaza bogatstva je vrlo popularan način za očuvanje i umnožavanje porodičnog imetka u Kini.

Potrebno je uzeti vazu od keramike, porcelana, zemlje, kristala ili metala, po mogućnosti sa uskim grlom, tankim i dugačkim vratom i velikim stomakom, jer time simbolički novac koji uđe u nju ostaje zarobljen.

U tu vazu stavljamo sledeće:

foto: Profimedia

1.7 različitih kristala ili poludrago kamenje poput – gorskog kristala, jaspisa, lapis lazulija, rozen kvarca, korala, tirkiza, malahita, ametista, tigrovog oka, citrina (koji ne ide sa gorskim kristalom)…

2.Crvenu torbicu prepunu novca u valuti koja se trenutno koristi, po mogućnosti u vrednosti 988 (dinara ili eura), jer se ovaj broj smatra vrlo srećnim.

3.Komad zemlje ili biljku koju smo zatražili (ne ukrali) od “bogataške”, odnosno imućne porodice.

4. 3 ili 9 novčića vezanih crvenom trakom

5.Ostatak se dopuni sa 5 vrsta plodova biljaka koje se neguju i koriste u ishrani kao što su – kukuruz, pasulj, ječam, proso, pšenica, lešnici, orasi… Kinezi veruju da ovo daje uvek situ porodicu i sreću u potomstvu.

Gde vaza treba da stoji?

Vaza treba da stoji na nekom usamljenom mestu, daleko od znatiželjnih pogleda. Nikada je nemojte stavljati na vidljivo mesto, jer neće imati isti efekat.

(Espreso)