Jelo, Foto: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte

UKUSNO

TURSKI MENEMEN U KOJEM SE NIŠLIJE DAVE: Preukusno jelo iz TIGANJA gotovo za svega PAR MINUTA (RECEPT)

Obično se jede za doručak, poslužen sa hlebom

Objavljeno: 30.01.2023. 18:53h

Sastojci

crni luk - 1 glavica

paradajz 3

paprike 3

ljuta papričica 1

peršun, nana - po ukusu

jaja 4

ulje 2 dl

so - po ukusu

Priprema:

U dubokom i širokom tiganju ugrejte ulje i kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno, i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Kad je luk malo omekšao dodajte papriku, nju zajedno propržite sa lukom. Kad i paprika omekša dodajte paradajz nasečen na kockice i sve zajedno dinstajte. Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte jaja da se isprže. Ovo jelo se jede iz tiganja sa hlebom (topka se).

(Espreso/Recepti zena blic)