Lenja pita, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

poslastica

NIJEDNA PROSLAVA NIJE MOGLA DA SE ZAMISLI BEZ OVOG KOLAČA: Postoje razni recepti, ali ovaj "NA ŠOLJE" je NAJLAKŠI

Peći na 180 stepeni dok ne porumeni lepo kolač

Objavljeno: 30.01.2023. 13:17h > 16:14h

U Jugoslaviji ni jedna poslava nije mogla da prođe bez lenje pite.

Kolač koji vole sve generacije.

foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Ukusan kolač, idealan u zimskim danima.

Sastojci za testo:

1 margarin

4 jajeta

1 šoljica za kafu ulja

1 šoljica za kafu mleka

1 prašak za pecivo

150 g šećera

400 g brašna

FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Sastojci za fil:

500 g narendanih jabuka

cimet

Priprema:

Umutiti jaja i šećer pa dodati omekšali margarin, mleko i ulje. Na kraju dodati brašno sa pecivom. Kada se ujedini smesa (gušća je) izliti u podmazan pleh polovinu smese, preko nje rasporediti rendane jabuke posute cimetom. Preko njih razliti drugi deo smese. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni lepo kolač.

(Espreso/Najžena)