Džigerica, Foto: Jela Jelena Petrović

recept

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Džigerica sa povrćem, JEDNOSTAVNO I JEFTINO (VIDEO)

Svi ljubitelji džigerice će se obradovati ovom ručku

Objavljeno: 29.01.2023. 10:30h > 10:37h

Džigerica je puna protena i vitamina A, vitamina B, a sadrži i gvožđe. Bilo bi dobro da je uvrstite u jelovnik, a ovaj recept će vas oduševiti. Naš predlogza vikend ručak je da napravite džigericu, a kao prilog poslužite bulgur sa povrćem i salatu po želji. Jednostavno je, a ni sastojci nisu preterano skupi.

Sastojci:

1 kg teleće džigerice

200 ml mleka

1 kašičica soli

1 kašičica slatke paprike

malo majčina dušica

60 g kukuruznog brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Za prilog:

3 zelene paprike

2 crvene paprike

1 luk

4 paradajza

50 g putera

40 g paradajz pirea

1 kašičica soli

160 g bulgura

200 ml vrele vode

Priprema:

Skinite masnoću sa vrha (u tankom sloju), pa isecite na 3 komada. Presecite po dužini da dobijete tanke šnicle. Stavite u posudu i prelijte mlekom. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na sat vremena. Izvadite džigericu iz mleka, pa posolite, pospite tucanom paprikom i majčinom dušicom sa obe strane. Uvaljajte u kukuruzno brašno i pržite u vrelom ulju.

Na malo ulja i putera propržite seckani crni luk, pa dodajte seckane paprike. Kada povrće omekpa dodajte seckani paradajz, paradajz pire i posolite. Promešajte, pa posle 5 minuta dodajte bulgur koji ste oprali, promešajte i sipajte vrelu vodu. Poklopite i kuvajte dok ne omekša.

(Espreso/Stvar ukusa)