Oslić, Foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

obavezno upamtite

PRE PRŽENJA RIBE OBABEZNO JE UVALJAJTE U 1 SASTOJAK: Ribar otkrio MALO POZNAT TRIK, samo tako će biti HRSKAVA

Stavite je u zagrejano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dve kašike sirćeta

Objavljeno: 28.01.2023. 09:51h

Kod nas se od svih vrsta ribe najviše sprema i jede oslić.

Obično se pohuje i nema ko ga ne voli, ali ne ispadne uvek onako mekano unutra, a hrskavo spolja.

Evo takvog jednog recepta.

foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Ribu možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a danas otkrivamo trik kako da je spremite tako da bude preukusna. Pomoću jednostavnih trikova, tj. sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada.

Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za rečnu i za morsku ribu.

Stvoriće se zaštitni film koji će sprečiti da ona upije višak ulja. Stavite je u zagrejano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dve kašike sirćeta.

Pre nego što krenete da je pržite, ribu prvo posolite, a onda i uvaljajte u kukuruzni skrob.

Ne samo da će korica biti hrskavija, nego će imati i lepši ukus kao i snažniju aromu. Po želji u tiganj možete da dodate limun isečen na kolutove, sitno seckani beli luk i ruzmarin, piše Stvarukusa.rs.

(Espreso/Stvar ukusa)