Carska pita, Foto: Printscreen/YT/ Jelajelena Petrovic

NEODOLJIVA

CARSKA PITA ĆE SAMO NA OVAJ NAČIN ISPASTI MEKANA: Sipajte 1 sastojak u smesu i BIĆE UKUSNIJA NEGO IKAD

Uz dodavanje jogurta, ova pita biće mekana i vazdušasta

Objavljeno: 27.01.2023. 17:20h

Brza, ukusna, neodoljiva carska pita. Nema ko joj ne može odoleti, a priprema se veoma lako.

Evo jednog recepta, pa vi sami dajte ocenu.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

jaja 4

brašno 2 čaše od 2 dl

kukuruzno brašno 1 čaša

jogurt 250 ml

ulje 100 ml

prašak za pecivo 1 kesica

šunka 100 g

parizer 100 g

čajna 100 g

kiseli krastavčići 4

so 2 kašičice

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Kako pripremiti:

Jaja umutiti penasto, posoliti, pa dodati jogurt i ulje. Sitno iseckati šunku, parizer, čajnu i krastavčiće (po receptu ide i 100 grama sira i malo seckane kisele crvene paprike).

Obično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo. Dodati u umućena jaja, pa lagano sjediniti varjačom. Zatim lagano umešati sve iseckane sastojke.

Tepsiju nauljiti, posuti brašnom i izliti smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni.

(Espreso/BlicŽena)