POSNA ŠPANSKA PITA KAO DORUČAK ILI PREDJELO: Pravi se za pola sata, a ukus je FENOMENALAN!
Španska pita, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

RECEPT!

POSNA ŠPANSKA PITA KAO DORUČAK ILI PREDJELO: Pravi se za pola sata, a ukus je FENOMENALAN!

O ukusu ne moramo ništa kažemo, uverićete se sami

Objavljeno:

Španska pita je od onih jela koja su i fantastično predjelo, ali i lep doručak ili večera.

Poznata je kao carska pita, ali i kao španska pita jer je jako slična piti s povrćem, tradicionalnom specijalitetu iz Španije.

Ako je isečete na lepu parčad, trouglove ili kockice, možete da je poslužite i kao predjelo. O ukusu ne moramo ništa kažemo, uverićete se sami.

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Vreme pripreme:

oko 35 minuta

Sastojci:

200 g posnog biljnog sira

1 šoljica ulja

1 šoljica brašna

1 šoljica kukuruznog brašna

1 prašak za pecivo

100 g crvene paprike

100 g zelenih maslina

1 šoljica kisele vode

soli po ukusu

Priprema: 1. Biljni sir narendajte, crvenu papriku i masline iseckajte na sitne kockice, sve ostale sastojke izmešajte u činiji izlijte u tepsiju. 2. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Bon appetit!

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.