Galete, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

OTKRIVAMO

DA LI STE PROBALI SLANE GALETE: Doručak u kom će najviše uživati mališani, a evo KAKO SE PRAVI!

Možete ih jesti za doručak, večeru ili užinu

Objavljeno: 26.01.2023. 07:57h

Bakin kolač ili galete, poslastica je koja nas uvek vraća u detinjstvo. Mame i bake su ga uglavnom spremale u slatkoj verziji, pa smo ih mazali raznim namazima, uglanom kremom ili džemom.

Međutim, u poslednje vreme sve su popularnije i slane galete, koje su takođe ukusne.

Kada im dodate šunku i omiljeni namaz, dobićete savršen doručak.

Sastojci:

800 g brašna

2 jajeta

1 dl mlake vode

1 dl piva

1 kesica praška za pecivo

200 g margarina

150 g sira

100 g susama

2 dl ulja

so

Priprema:

U duboljoj posudi prvo promešajte sve suve sastojke. Zatim dodajte jaja, pivo, vodu, margarin, sir, susam, so i ulje i sve dobro promešajte.

Od testa kidajte loptice, stavljate u modlu i pecite.

Galete su gotove kada dobiju lepu žutu boju.

Jedite ih uz omiljeni suvomesnati proizvod i namaz.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)