Novak Đoković, Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN, ČETVRTFINALE

DOKTORSKA PARTIJA VELIKOG NOVAKA: Strašan meč za polufinale Melburna, Rubljov UNIŠTEN za dva sata! (VIDEO/FOTO)

Kompletan tok meča mogli ste pratiti na našem portalu

Objavljeno: 25.01.2023. 12:06h > 18:02h
10:42h

2:2 - As udarac Novaka iz drugog servisa 15:0. Gem sa nulom za srpskog tenisera koji stiže do izjednačenja u gemovima. 

foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia
10:38h

1:2 - Bilo je 30:30, postojala je mala šansa za Đokovića, ali se Rubljov izvukao i još jednom poveo u drugom setu.

foto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia
10:37h

1:1 - Težak servis gem za srpskog tenisera, Rubljov igra sve agresivnije, ali Đoković na kraju stiže do izjednačenja. 

10:31h

DRUGI SET:

0:1 - Ruski teniser lako je osvojio prvi gem u drugom setu.

10:24h

6:1 - Novakov najlošiji servis gem od početka meča, ruski teniser stiže do brejk prilike koju ne koristi. Duplom greškom Đoković poklanja drugu brejk šansu u gemu svom rivalu koju Rubljov takođe nije uspeo da iskoristi. Najatraktivniji poen na meču pripada Đokoviću koji na taj način dolazi do set lopte. Koristi srpski teniser priliku i posle 39 minuta igre rešava prvi set u svoju korist. 

10:15h

5:1 - BREEEEEEJKKKKK!!!!!!!! Novak ponovo vrši pritisak na servis ruskog tenisera i stiže do nove brejk prilike 30:40, ali se ruski teniser izvukao i stigao do izednačenja. Potrebno je bilo 5 prilika kako bi se oduzeo ovoga puta servis rivalu, Đoković u narednom gemu servira za osvajanje prvog seta.

foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia
10:11h

4:1 - Fantastičnom serijom dobrih servisa kada je to bilo potrebno, srpski teniser potvrđuje prednost brejka.

10:06h

3:1 - BREEEEJKKKKKKKK!!!!! Kao i u prvom servis gemu ruskog tenisera od 40:15 Novak stiže do izjednačenja. Đoković sada koristi brejk priliku i prvi put na meču oduzima servis rivalu.

foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia
10:04h

2:1 - Rubljov je osvojio dva poena, ali je Đokoviću pripao gem za novu prednost u prvom setu.

09:52h

1:1 - I Rubljov svoj prvi servis gem na meču počinje duplom 0:15. Dugačak poen u kome je razmenjeno 25 udaraca pripada ruskom teniseru 15:15. Prvi problemi za ruskog tenisera, gem se igra na razliku. Prva brejk prilika na meču za Novaka. Rubljov je na sjajan način uspeo da neutrališe ovu šansu srpskog tenisera. Osvojio je ruski teniser naredna dva poena i stigao do izjednačenja.

09:48h

PRVI SET

1:0 - Jako loš početak Đokovića, dupla servis greška srpskog tenisera 0:15. Dobar drugi servis donosi Novaku prvi poen u ovom susretu 15:15, a zatim i prvi as na meču 30:15. Servis je doneo prednost Novaku u ovom gemu tako da je srpski teniser osvojio prvi gem u ovom četvrtfinalu.

09:45h

U toku je zagrevanje igrača pred početak meča. 

foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia
Izmena: 10:15h
09:41h

Igrači su izašli na teren. Podbacivanjem novčića odlučeno je da Novak svojim servisom počne meč četvrtfinala. 

Izmena: 18:01h
09:36h

NOVAKOVE MUKE PRED DUEL

Novak Đoković nije trenirao dan pre meča sa Andrejom Rubljovom, ali jeste sat pre početka duela na Rod Lejver Areni.

Butni mišić leve noge mu je opet bio bandažiran, ali ono što posebno brine je situacija koja se događala tokom treninga kada je najbolji teniser Srbije često išao na masaži kod fizioterapeuta MIljana Amanovića koji mu je nekoliko puta tretirao desnu podlakticu ili zglob desne ruke.

09:21h

ŠTA SU RIVALI REKLI PRED DUEL

Rus i Srbin su inače dobri prijatelji, a Rubljov je biranim rečima govorio o Đokoviću. - Teško je pobediti ga, pogotovo na grend slemovima. On ima toliko iskustva u ovavkvim mečevima. Jedan je od najboljih u istoriji. Jedinu šansu ću imati ako budem igrao svoj najbolji tenis, ako se budem borio za svaku loptu. Ne razmišljam uopšte o njegovoj povredi. On igra, pobeđuje - kazao je šesti teniser sveta.

Đoković je, sa druge strane, odigrao savršen meč protiv De Minora, i svi se nadamo da bi istu igru mogao da ponovi protiv Rubljova. - Andrej je konstantno u top 5, godinama je tu, ima vatrenu moć, servis je tu, eksplozivan je i sličan je u nekim aspektima De Minoru. Ali nadam se da će ishod biti isti - kazao je Đoković.