Mesenje testa, Foto: Profimedia

TRIK ZLATA VREDAN

CAKA ZA PRAVLJENJE MEKANOG TESTA, PECIVO ĆE SE TOPITI U USTIMA: Jedan sastojak SVE MENJA, a Srbi ga OBOŽAVAJU

Može da se koristi za picu, slatka i slana peciva, a najbolje od svega je što od njega možete da spremate i posna i mrsna jela

Objavljeno: 22.01.2023. 19:23h

Postoje osobe koje izbegavaju da mese testo jer se boje kako im neće uspeti. Kod pripreme testa postoji par caka koje su bitne, kao što je pravilno dodavanje sastojaka ili to da ne smete previše da ga mesite, ali ovo je toliko jednostavno da ćete se oduševiti.

Može da se koristi za picu, slatka i slana peciva, a najbolje od svega je što od njega možete da spremate i posna i mrsna jela. Bilo da se odlučite za kiflice, mekike, slatku pitu..., samo napravite testo, ali mu dodajte pivo, jer će ono učiniti da se svako pecivo topi u ustima.

Sastojci:

  1. 1 čaša piva
  2. 200 g margarina
  3. 1/2 kašičice soli
  4. brašno
foto: youtube printscreen/The Perfect Home

Priprema:

U posudi pomešajte brašno i margarin sobne temeprature. Za početak uzmite 300-400 g brašna, jer kada pomešate sastojke treba da budu kao prezle. Ako je potrebno dodajte još brašna. Sipajte so i pivo i umesite tako da se svi sastojci sjedine. Umotajte u providnu foliju i ostavite 20 minuta u frižideru. Nakon toga koristite ga za šta želite.

(Espreso/Stvar ukusa)