PRSTE DA POLIŽETE
SPREMITE BATAKE KOJIMA NIKO NEĆE ODOLETI: Napravite ih u divnom sosu od senfa i SLANINE (VIDEO)
Ne morate da bude profi kuvar kako bi vam ovo jelo uspelo, a najbolje je ako poslužite sa pirinčem ili pire krompirom
Piletina je izuzetno zdrava, a za pripremu jela može da se koristi bilo koji deo mesa. Belo meso je najpopularnije i postoji bezbroj recepata za pripremu, ali bataci su još sočniji i ukusniji, pogotovo ako ih napravite u ovako divnom sosu od senfa i slanine. Ne morate da bude profi kuvar kako bi vam ovo jelo uspelo, a najbolje je ako poslužite sa pirinčem ili pire krompirom.
Sastojci:
1 kg bataka
150 g slanine
2 crna luka
1 kašičica timijana
6 čenova belog luka
3 kašike senfa
1 kašičica bibera u zrnu
1 kašika brašna
700 ml vode
peršun
2 lovorova lista
Priprema:
Meso posolite i pobiberite sa obe strane, pa dobro utrljajte. Ispržite u zagrejanom tiganju koji ste malo nauljili, po 5 minuta sa obe strane. Izvadite meso, pa dodajte seckanu slaninu, a kada se i ona proprži izvadite je iz tiganja.
Sipajte u isti seckani beli luk, pa posolite i pobiberite.
Dodajte mleveni beli luk, kada crni omekša i posle minut sipajte i senf.
Pospite biber u zrnu i promešajte.
Zatim dodajte brašno, promešajte i onda sipajte vodu.
Vratite meso i slaninu, stavite lovorov list i poklopite.
Kuvajte na niskoj temepraturi nekih 45 minuta.
Pospite seckanim peršunom.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!