SPREMITE BATAKE KOJIMA NIKO NEĆE ODOLETI: Napravite ih u divnom sosu od senfa i SLANINE (VIDEO)
Bataci u aromatičnom sosu od senfa i slanine, Foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

PRSTE DA POLIŽETE

SPREMITE BATAKE KOJIMA NIKO NEĆE ODOLETI: Napravite ih u divnom sosu od senfa i SLANINE (VIDEO)

Ne morate da bude profi kuvar kako bi vam ovo jelo uspelo, a najbolje je ako poslužite sa pirinčem ili pire krompirom

Objavljeno:

Piletina je izuzetno zdrava, a za pripremu jela može da se koristi bilo koji deo mesa. Belo meso je najpopularnije i postoji bezbroj recepata za pripremu, ali bataci su još sočniji i ukusniji, pogotovo ako ih napravite u ovako divnom sosu od senfa i slanine. Ne morate da bude profi kuvar kako bi vam ovo jelo uspelo, a najbolje je ako poslužite sa pirinčem ili pire krompirom.

Sastojci:

1 kg bataka

150 g slanine

2 crna luka

1 kašičica timijana

6 čenova belog luka

3 kašike senfa

1 kašičica bibera u zrnu

1 kašika brašna

700 ml vode

peršun

2 lovorova lista

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

Priprema:

Meso posolite i pobiberite sa obe strane, pa dobro utrljajte. Ispržite u zagrejanom tiganju koji ste malo nauljili, po 5 minuta sa obe strane. Izvadite meso, pa dodajte seckanu slaninu, a kada se i ona proprži izvadite je iz tiganja.

Sipajte u isti seckani beli luk, pa posolite i pobiberite.

Dodajte mleveni beli luk, kada crni omekša i posle minut sipajte i senf.

Pospite biber u zrnu i promešajte.

Zatim dodajte brašno, promešajte i onda sipajte vodu.

Vratite meso i slaninu, stavite lovorov list i poklopite.

Kuvajte na niskoj temepraturi nekih 45 minuta.

Pospite seckanim peršunom.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.