Pica na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

ZAPAMTITE TO

SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA TRIK ZA TESTO ZA PICU: Sipajte 1 SASTOJAK i biće MEKANO

Jedan sastojak mu daje mekoću

Objavljeno: 16.01.2023. 20:54h

Napravite testo za picu po ovom receptu.

Jedan sastojak mu daje mekoću.

Topi se u ustima.

Sastojci

Potrebno je:

foto: Printscreen/Youtube/Jazete Paulista

200 g brašna

1 kašičica soli

1 kašika maslinovog ulja

15 do 20 cl vode

15 g svežeg kvasca ili paketić kvasca u kesici

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

U velikoj činiji prosejati brašno i so. Dodati ulje, vodu i kvasac i mešati dok ne postane elastično (oko 8 minuta račno ili 5 minuta mikserom). Pokriti i ostaviti na toplom mestu 1-2 sata da nadođe.

Testo zatim staviti na pobrašnjenu radnu površinu i blago ga mesiti, pa razviti na 5 mm debljine da bi se dobio krag prečnika od 25 do 30 cm okrećući testo kako se ne bi povuklo. Vrhovima prstiju vući testo od sredine ka krajevima tako da oni budu dva puta deblji od ostatka testa.

foto: Printscreen/Youtube/Jazete Paulista

Pre pečenja preko testa rasporediti premaz od paradajza, a odozgo staviti sastojke po izbora: komade šunke, mortadele, pečurke, maslinke, oceđene sardine ili tunjevinu, komade paprike i obavezno odozgo režnjeve sira koji se lako topi. Peći u zagrejanoj pećnici dok se sir ne rastopi.

(Espreso/Recepti.com)