Kiseli krastavci u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

savet

OD SADA VIŠE NIKADA NEĆETE BACATI VODU IZ KISELIH KRASTAVACA: Važnije je nego što mislite

Isecite krastavce i drugo povrće po želji – dodajte ih u teglu i budite kreativni

Objavljeno: 15.01.2023. 08:56h

Ostatak tečnosti od slanih kiselih krastavaca savršen je za pravljenje novih kiselih krastavaca ili drugog ukiseljenog povrća.

Isecite krastavce i drugo povrće po želji – dodajte ih u teglu i budite kreativni.

foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Ovo je sjajan način da iskoristite dodatne komade povrća iz drugih jela, kao što je salata. Ali nemojte dodavati dodatnu tečnost, jer će to poremetiti kiselost i slanost, što utiče i na ukus i na sposobnost kiseljenja.

foto: Profimedia

Zamena za sirće

Samo nekoliko kašika aromatične tečnosti od kiselih krastavaca može različite recepte brzo učiniti ukusnijim. Koristite ostatak soka od kiselih krastavaca umesto (ili kao dodatak) sirćetu i soli u receptima za krompir salatu ili druga jela po želji.

foto: Profimedia

Marinada za meso

Većina marinada za omekšavanje mesa sadrži ključne sastojke poput sirćeta i soli. Dodavanje namirnica poput belog luka, soli, bibera pa čak i malo šećera poboljšava ukus i krajnji rezultat. Kako sok od kiselih krastavaca može biti zamena za sirće, istovremeno može poslužiti kao sastojak u marinadi.

foto: Profimedia

Kokteli

Dodajte kašiku ili dve ostatka soka od kiselih krastavaca u željeni koktel za “slani udarac” i sigurno drugačiji ukus od onog na koji ste navikli.

foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

Sos za pomfrit

Napravite sopstveni sos za pomfrit (ali i druga jela) ovako: 2 kašike majoneza, 1 kašika kečapa, 1/2 kašičice belog luka u prahu i 1 kašika soka od kiselih krastavaca. Dobro promešajte i uživajte.

(Espreso/Krstarica)