Svinjska šnicla, Foto: Printscreen Youtube

za ručak

OVAJ TRIK ZA POHOVANJE SVINJSKIH ŠNICLI MORATE SVI DA ZNATE: Premažite ih sa 1 NAMIRNICOM i meso će se TOPITI

Na taj način dobije se mnogo hrskavija i ukusnija korica, nego kada samo obično pohujemo meso

Objavljeno: 02.01.2023. 19:32h > 19:36h

Ovo je najbolji način da pohujete šnicle kako bi korica bila hrskava.

Da li ste probali panirane šnicle? Reč je o duplo pohovanom mesu (svinjskom ili pilećem), gde šnicle dvaput umačemo u jaja i prezle.

Na taj način dobije se mnogo hrskavija i ukusnija korica, nego kada samo obično pohujemo meso. Uživaćete kao da ste u nekom restoranu.

Sastojci:

4 šnicle pileće ili svinjske

1 jaje

60 ml mleka

foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti

4 kašike brašna

100 g prezli

4 čena belog luka

so, biber

FOTO: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook
FOTO: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook
FOTO: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

ulje

Priprema:

Šnicle izlupati čekićem za meso pa posoliti. Premazati sa izgnječenim belim lukom. Jaje umutiti, dodati mleko i sve žicomim izjednačiti. Šnicle prvo utapkati u brašno, pa u jaje i mleko, pa prezle. Zatim ponovo u jaje i ponovo u prezle. Ređati u poslužavnik i pržiti u ulju ne previše vrelom ni previše hladnom. Kad porumene sa jedne i druge strane vaditi na papirnu salvetu. Služiti toplo.

(Espreso/Bakina i Dekinja kuhinja)