STAVILA JE PAPIR ZA PEČENJE NA DNO RERNE: Kada vidite ZAŠTO biće vam KRIVO što niste znali RANIJE za TO
Rerna, Foto: Printscreen/TikTok/washy_wash

genijalno

STAVILA JE PAPIR ZA PEČENJE NA DNO RERNE: Kada vidite ZAŠTO biće vam KRIVO što niste znali RANIJE za TO

Profesionalni kuvari kažu da je ovo najbolji način za pripremu pice, hleba ili cele piletine ili ćuretine, jer se na ovaj način dobija odličan ukus zbog tople donje površine rerne koja je u kontaktu sa hranom

Objavljeno:

Kada pečemo u rerni, hranu obično stavimo na rešetku i ostavimo da se peče.

Kada pečemo u rerni, hranu obično stavimo na rešetku i ostavimo da se peče. Ipak, profesionalni kuvari preporučuju jedno jelo koje, kažu, garantuje najbolji ukus kao iz profesionalnih restorana.

Rerna
foto: Printscreen/Youtube/AEG Australia & New Zealand

A sve što treba da uradite za to je da uklonite rešetku i pripremite hranu na samom dnu rerne. Profesionalni kuvari kažu da je ovo najbolji način za pripremu pice, hleba ili cele piletine ili ćuretine, jer se na ovaj način dobija odličan ukus zbog tople donje površine rerne koja je u kontaktu sa hranom.

Rerna
foto: Profimedia

Njihov savet je da uklonite rešetke i stavite papir za pečenje, pa rernu zagrejte na 250 stepeni, ali pripazite da dno rerne bude dovoljno čvrsto da izdrži težinu namirnica koje pripremate.

Pored toga, neke rerne maju ventilacione otvore na dnu koji mogu izazvati probleme ako su blokirani ili zatvoreni. Ovaj dizajn je uobičajen kod gasnih peći, pa ako niste sigurni, pre nego što počnete da kuvate, bolje je sve proveriti kod proizvođača.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.