Dejan Lovren na utakmici protiv Japana, Foto: EPA/Abir Sultan

MISTERIOZNA PROMENA

BAŠ ČUDAN LIK: Lovren peva zločinačke pesme protiv Srba, a često dolazi u Beograd na dobar provod!

Nebrojeno puta se fotografisao sa Novakom Đokovićem

Objavljeno: 23.12.2022. 12:02h

Slavlje hrvatskih fudbalera Dejana Lovrena i Marcela Brozovića obišlo je i zgrlozilo Evropu.

Pomenuti tandem treće mesto na Mundijalu u Kataru slavio je uz pesme kontroverznog i ustaški nastrojenog Marka Perkovića Tompsona, čiji stihovi glase "Stići će vas naša ruka i u Srbiji". Takođe, snimljeni su i kako uzvikuju "Za dom spremni".

Prosto je neverovatno da se sjajan rezultat fudbalske reprezentacije Hrvatske slavi uz pominjanje Srba, uz stihove ustaški nastrojenog Marka Perkovića Tompsona.

foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Mnogi se pitaju zašto Dejan Lovren mrzi Srbe, a uživa u njihovom društvu, posebno kada je u blizini Novak Đoković.

Nebrojeno puta Dejan Lovren se fotografisao sa najboljim teniserom Srbije svih vremena. Ove godine, u januaru, podržao je Noleta kada je doživljavao pravu golgotu u Australiji, na prvom grend slemu u Melburnu.

Šta se desilo 11 meseci posle, da na tako vulgaran, bedan i jadan način proziva srpski narod čiji je predstavnik upravo Novak Đoković, zna samo Dejan Lovren.

Uz to, Dejan Lovren često dolazi u Beograd na dobar provod. Kao i većina hrvatskih fudbalera. Poznato je da uživaju u prestoničkim restoranima i hotelima. Tako je letos Lovren objavio zajedničku fotografiju sa Nemanjom Vidićem, uz kratak opis:

- Idol!

Dejan Lovren je na još jedan način povezan sa Srbima. I to preko svog imena. Naime, Dejan Lovren je dobio ime po jednom od najznačajnijih fudbalera u istoriji Crvene zvezde, najvećeg i najtrofejnijeg srpskog kluba. Po čoveku koji je i danas legenda Crvene zvezde i čije ime se sa poštovanjem izgovara u Srbiji i svetu. Po Dejanu Savićeviću, bivšem igraču crveno-belih koji je sa klubom iz Ljutice Bogdana bio evropski i svetski šampion 1991. godine.

O tome kako je dobio ime po Dejanu Savićeviću, pričao je i sam Dejan Lovren:

- Mom bratu sam ja dao ime po Davoru Šukeru. A, ja... Ja sam dobio ime po Savićeviću. Moje je ime izabrala baka Ivanka, koja živi u Minhenu. U to vreme, 1989. godine, Dejo je bio veoma popularan, fudbaler kome su se svi divili.

I danas mnogi Dejana Lovrena umeju da oslove sa Dejo, po Dejanu Savićeviću.

Dejan Lovren rođen je 5.jula 1989. godine u Zenici, a trenutno je član ruskog kluba Zenita.

foto: Profimedia

Za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske Dejan Lovren odigrao je 78 utakmica i dao pet golova. Osvojio je srebrnu medalju na SP u Rusiji i bronzano odličje na Mundijalu u Kataru.

(Espreso)