Sir, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

SJAJNO

NAPRAVITE POSNI SIR ZA SAMO PAR MINUTA: Ako ste u postu, a jede vam se BAŠ ON, postoji samo JEDNO REŠENJE

Najlakši način da napravite veganski sir bez mleka.

Objavljeno: 21.12.2022. 16:45h

Ukoliko postite, birate veganski način ishrane i izbegavate namirnice životinjskog porekla, ne morate se odreći ukusa sira.

Verovatno ste nekad probali kupovne biljne sireve - donosimo vam recept kako da ih sami napravite i to od pristupačnih sastojaka. Uglavnom se veganska ili posna zamena za sir vezuije za tofu. Međutim, od jedne zdrave i jeftine namirnice pravi se ukusan sir. Reč je o ovsenim pahuljicama! Napravite u kućnoj varijanti posni sir i koristite ga kao meze ili sa makaranoma, dodatak pici, salatama, čak i kao namaz.

Sastojci:

1 šolja ovsa

3 šolje vode

3 kašike kukuruznog skroba

2 kašičice soli

1 kašičica limunovog soka

4 kašike maslinovog ulja

2 kašike nutritivnog kvasca (ako nemate, možete koristiti beli luk u prahu)

2 kašičice dimljene paprike

Priprema:

Potopite ovsene pahuljice u vodi (2 čaše) i ostavite tako pola sata. Zatim sipajte u blender i dodajte još vode (1 čašu). Dobro izblednirajte, pa procedite. Proceđenu smesu sipajte ponovo u blender, a zatim dodajte skrob, limunov sok, so, nutritivni kvasac, maslinovo ulje i dimljenu papriku. Dobro izblendirajte. Sipajte smesu u šerpu i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte u nauljenu posudu i ostavite sat vremena da se ohladi, pa servirajte.

(Espreso/Stvar ukusa)