Sveća, Foto: Profimedia

JOŠ JEDAN U NIZU

JOŠ JEDAN RUSKI OLIGARH PREMINUO POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA: Umro na francuskoj rivijeri, navodno na OVAJ NAČIN

Okolnosti oko smrti ovog oligarha podsećaju na one Anatolija Geraščenka, bivšeg direktora Moskovskog avio-instituta koji je umro kada je navodno u septembru pao niz stepenice u sedištu instituta u Moskvi

Objavljeno: 18.12.2022. 21:16h > 21:25h

Dmitrij Zelenov, još jedan ruski oligarh preminuo je pod misterioznim okolnostima, a mediji prenose da je umro nakon što je pao niz stepenice 9. decembra u gradu Antib na francuskoj rivijeri.

Dmitrij Zelenov (50) bio je na večeri s nekim prijateljima u gradu kada mu je pozlilo. Nakon toga je navodno pao niz stepenice i zadobio fatalne povrede glave, javlja ruska novinska kuća Baza i lokalni francuski list Var Matin.

Hitno je prebačen u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da ga spasu, a njegovu smrt sutradan je potvrdio javni tužilac. Prema Bazinom Telegram kanalu, Zelenov je bio na operaciji zbog problema sa srcem nekoliko nedelja pre smrti, iako nisu objavljene dodatne informacije.

foto: Zorana Jevtić

Zelenov je bio suosnivač Don-Stroya, nekad jedne od najznačajnije moskovske imperije za ulaganja i razvoj nekretnina koji je osnovao 1994. godine. Redovno se pojavljivao na Forbsovoj listi najbogatijih Rusa sve do 2008. kada je zbog finansijske krize Don-Stroy pretrpeo znatne finansijske gubitke, prenosi Index.

Okolnosti oko smrti ovog oligarha podsećaju na one Anatolija Geraščenka, bivšeg direktora Moskovskog avio-instituta koji je umro kada je navodno u septembru pao niz stepenice u sedištu instituta u Moskvi.

Prethodno je i Ivan Pečorin, "pao u more" dok je plovio uz pacifičku obalu.

Ivan Pečorinfoto: Profimedia

Njih dvojica bili su poslednji u dugom nizu visokih zvaničnika iz ruskog energetskog, tehnološkog i financijskog sektora povezanih s Kremljom, koji su poslednjih meseci umrli pod sumnjivim okolnostima.

(Espreso/Telegraf/Index)