Finale Mundijala u Kataru, Foto: EPA/Ronald Wittek

MUNDIJAL U KATARU

VREDELO JE ČEKATI 36 GODINA: Argentina je na KROVU sveta, Mesi je upotpunio kolekciju, sada je gospodar fudbala!

Tok poslednjeg dana Svetskog prvenstva možete pratiti na lajv blogu portala Espreso.rs

Objavljeno: 18.12.2022. 19:13h > 07:04h
16:27h

28. minut - Nespretan i neoprezan start Ernandesa nad Mesijem. Leo je nekoliko trenutaka ležao na travi, ali posle ukazane medicinske pomoći se ubrzo podigao i nastaviće ovo finale.

foto: EPA/Georgi Licovski
Izmena: 16:58h
16:22h

23. minut - Argentina vodi sa 1:0, Lionel Mesi sa bele tačke!!! Lopta u jednu, Loris u drugu, Čaučosi apsolutno zasluženo stižu do prednosti.

16:21h

21. minut - PENAL ZA ARGENTINU

16:18h

17. minut - Novi pokušaj Argentine, a kumovala mu je druga velika greška nervoznog i dekoncentrisanog Tea Ernandeza. Di Marija je imao ozbiljnu priliku, ali je loptu sa nekih 15 metara od gola poslao na tribine.

foto: EPA/Tolga Bozoglu
16:13h

14. minut - Prvi kakav takav napad Francuza, pokušali su nešto preko Embapea, ali je priseban bio Martinez koji je na vreme izleteo i pokupio loptu ispred supertalentovanog igrača PSŽ-a.

16:09h

8. minut - Nova gužva pred golom Francuza. Prvo je Mesi dao sjajan pas ka Di Mariji, koji je probio po levoj strani, vratio loptu u kazneni prostor gde je prihvatio De Pol, uputio je udarac ka golu, ali se tu isprečio Varan. Argentina je dobila korner iz koga nisu ništa uradili.

foto: EPA/Noushad Thekkayil
16:04h

5. minut - Vrlo su nesigurni Francuzi na početku meča, moglo bi se reći i da su nervozni. Prvo je pogređio Ernaandez, a onda i Grizman, loptu je uzeo Alvarez koji je šutirao sa oko 20. metara, ali je Loris bio dobro postavljen.

16:02h

3. minut - Prva akcija u finalu je bila od strane Argentinaca. Prošla je lopta se leve strane, došla do Di Marije koji je pronašao Alvareza, ali je fudbaler Mančester sitija bio u ofsajdu.

15:54h

Krenula je lopta u finalu Svetskog prvenstva u Kataru, prvi sa centra su krenuli fudbaleri Francuske . Spektakl je počeo

foto: EPA/Noushad Thekkayil
Izmena: 16:25h
14:34h

Poznati su sastavi za finalnu utakmicu:

Argentina: Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Akunja - De Pol, Enco Fernandez, MekAlister - Di Marija, Mesi, Alvarez.

Francuska: Ljoris - Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez - Čuameni, Rabio, Grizman - Dembele, Mbape, Žiru.

Izmena: 15:54h
12:05h

Ko će po vama biti treći put u istoriji biti osvajač Svetskog prvenstva u Kataru? Glasajte u našoj anketi:

11:51h

Legendarni Zinedin Zidan odbio je poziv FS Francuske da prisustvuje finalu kako se ne bi pričalo o mogućoj promeni na mestu selektora.

Didije Dešan još uvek nije doneo odluku oko ostanka na klupi "trikolora", a više o negativnom odgovoru Zizua pročitajte OVDE.

Zinedin Zidanfoto: EPA
07:52h

Danas od 16 časova na stadionu Lusail u Dohi igra se finale Mundijala, a sastaju se šampion Južne Amerike Argentina i aktuelni branilac trofeja Francuska.

Fudbaleri Argentinefoto: EPA/Friedemann Vogel

Zanimljivo da obe reprezentacije igraju za treću titulu prvaka sveta, s tim što su "trikolori" istu osvajali 2018. i 1998, a "gaučosi" 1986. i 1978.

Fudbaleri Francuskefoto: EPA/Georgi Licovski

U ovom finalu možda dobijemo i samostalnog najboljeg strelca turnira pošto Lionel Mesi i Kilijan Mbape imaju po pet golova.

Lioenl Mesi i Hulijan Alvarezfoto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Na drugom mestu prete Hulijan Alvarez i Olivije Žiru sa po jednim manje.

Kilijan Mbape i Olivije Žirufoto: EPA/Ali Haider

Glavni sudija utakmice je iskusni poljski arbitar Šimon Marčinjak, a stadion na kojem će se igrati meč prima 88,966 gledalaca.

Šimon Marčinjakfoto: EPA/Abir Sultan
07:51h

Dobro jutro i dobrodošli na poslednji lajv blog portala Espreso.rs o Svetskom prvenstvu u Kataru.