Testenina, Foto: Bakina kuhinja

RECEPT

POSNA TESTENINA KOJA JE SPREMNA ZA 10 MINUTA, A PRELIV JE MNOGO ZDRAV: Savršeni obrok za početnike u kuvanju!

Na kraju dodati tunjevinu pa i nju malo prodinstati. Sipati preko testenine i uživati u svakom zalogaju...

Objavljeno: 14.12.2022. 09:06h

Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman!

Recept je namenjen za početnike u kuvanju koji još nisu imali prilike da spremaju testeninu sa tunjevinom. Naravno, i za sve one koji poste. Odlično i veoma brzo rešenje za ručak ili večeru.

Potrebno je:

300 gr testenine 1/2 praziluka ulje maslinovo 100 ml kuvanog paradajza (može kečap) začin, so ,biber, 1 konzerva tunjevine

foto: Bakina kuhinja

Kuvanu testeninu ocediti. Na ulju propržiti praziluk da lepo omekne dodati začin soli, bibera, kuvanog paradajza i pustiti da ukrčka i ispari tečnost.

Na kraju dodati tunjevinu pa i nju malo prodinstati. Sipati preko testenine i uživati u svakom zalogaju...

(Espreso)