Meso, Foto: Profimedia

genijalno

OMEKŠAJTE MESO UZ 1 SASTOJAK IZ KUHINJE: Domaćicama će biti SMEŠNO što nisu znale RANIJE za TO

Međutim, postoji jedan sastojak koji može da vam pomogne

Objavljeno: 08.12.2022. 19:24h

Omekšavanje mesa danas predstavlja problem mnogim ženama u kuhinji.

Često se muče kako sa tim i nemaju uvek dobra rešenja.

Međutim, postoji jedan sastojak koji može da vam pomogne.

FOTO: Printscreen/youtube/MykitchenTanja
FOTO: Printscreen/youtube/MykitchenTanja
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Ovaj trik su zapravo koristile naše bake, jer se ispostavilo da soda savršeno oslobađa meso od neprijatnih mirisa (tipičnih, na primer, za jagnjetinu), a takođe neutrališe kiselinu sadržanu u mišićnim vlaknima, zbog čega je meso tako neverovatno nežno.

foto: Bakina kuhinja

Ali, ne znaju sve domaćice kako je najbolje da se koristi soda u pripremi mesa. Meso treba da se iseče na komade, bilo za šnicle ili manje komade za neko varivo. Važno je da debljina komada bude najmanje 1,5-2 cm. Zatim, meso se pospe sodom, ravnomerno se rasporedi po svakom komadu i sa svih strana.

Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekšaju i ubrzaju pripremu namirnica kao što su pasulj i meso, ali to nije sve.

Nakon toga stavite ga u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

foto: Printscreen/Youtube/EKSPLOZIJA

Pre pečenja, meso dobro isprati od sode i prosušiti papirnim ubrusom. Posle toga možete da pripremate meso na bilo koji način.

Nemojte da brinete da će meso poprimiti neprijatan ukus sode. Kombinovani začini i aroma mesa će se fino izmešati i neće se osetiti ukus sode bikarbone.

(Espreso/Krstarica)