Uštipci, Foto: Printscreen

OTKRIVAMO

HERCEGOVAČKE UŠTIPKE MORATE PROBATI NA OVAJ NAČIN: 1 sastojak je ukrao svu slavu (VIDEO)

I baš kao i tad, tako i sad, uštipke vole i veliki i mali, a mi vam donosimo recept za hercegovačke uštipke koji su poznati po tome što se u njih dodaje rakija

Objavljeno: 07.12.2022. 20:27h

Nekada su bake ukućanima obrok spremale samo od onoga što su imale - brašno, voda, ulje, so i napravi se doručak očas posla.

Uštipke vole i veliki i mali, a mi vam donosimo recept za hercegovačke uštipke koji su poznati po tome što se u njih dodaje rakija.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mlake vode
  • 2 kašike rakije od loze
  • ulje za prženje
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo.

Najlošiji lopov ikad? Izdžepario ženu, pa mu ispao plen, dok je bežao

Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice.

U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kutlačom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike.

Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.

Služite ih tople, najlepše uz pršutu i kiselo mleko, a ukoliko postite mažite ih džemom.

Prijatno!

(Espreso)