Paradajz čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

BRZO SE PRIPREMA

RECEPT ZA PARADAJZ ČORBU: Zbog jednog trika ukusnija je od svih koje ste probali

Pročitajte recept za čorbu od pečenog paradajza

Objavljeno: 02.12.2022. 13:26h > 13:54h

Paradajz čorba je toliko ukusna da ćete poželeti da je pravite svaki dan.

Recept koji vam donosimo je jednostava, što ovo jelo čini još privlačnijim, pogotovo za domaćice.

foto: Profimedia

Sastojci:

  • Kilogram paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 2 stabljike svežeg celera
  • 1 manja glavica crnog luka
  • Maslinovo ulje
  • Goveđa kocka za supu
  • Tucana ljuta paprika
  • Majčina dušica
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli

Priprema:

Paradajz isecite na krupne komade, poređajte u pleh, prelijte maslinovim uljem i dobro začinite solju i biberom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 oko 12 minuta.

Za to vreme, u šerpi propržite seckani celec, crni i beli luk. Kocku rastvorite u 700ml tople vode, pa zalijte povrće. Ubacite pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa pustite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i poslužite sa kiselom pavlakom.

(Espreso/Stvar ukusa)