Mimoza, Foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

posno

RECEPT ZA POSNU MIMOZU: Ulepšaće vam predstojeću SLAVSKU trpezu

Posna mimoza salatu ulepšaće svaku trpezu

Objavljeno: 30.11.2022. 23:31h

Mimoza salata je nezaobilazna na svakoj prazničnoj ili slavskoj trpezi, a uskoro se približava i Sveti Nikola, pa na vreme osmislite vaš jelovnik. Mimoza se pravi od omiljenih sastojaka svih Srba, ali kako je sada u toku Božićni post, predlažemo vam da napravite posnu varijantu koja je jedanko ukusna kao i mrsna. Kao dodatni sastojak, sem ovih nabrojanih, možete da dodate i tunjevinu.

Sastojci:

  • 300 g posnog majoneza
  • 2 veća krompira
  • 1 šaka praziluka
  • 3 kuvane šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 300 g kupusa
  • FOTO: Printscreen/Youtube
    FOTO: Printscreen/Youtube
    FOTO: Printscreen/Youtube

Priprema:

Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Praziluk iseckajte na kolutove, pa dodajte u krompir, posolite, pobiberite i sipajte malo ulja i sirćeta.

U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite.

U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez.

Pospite rendanim sirom.

(Espreso/Stvar ukusa)