Foto: Printscreen/Youtube/Hrana i Vino SR

isprobajte

POSNA TORTA EGIPĆANKA JE JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH U SRBIJI, SVAKO BI DA JE PROBA: Takvu samo na TELEVIZIJI vidite

Celu tortu premažite tankim slojem marmelade, pa kremom od bundeve

Objavljeno: 30.11.2022. 11:00h > 11:04h

Posna torta Egipćanka odlično izgleda na stolu, ali ukus je još bolji.

Potrebno je:

240 g brašna, 240 g žutog šećera, 240 g margarina, 1 limun; ZA FIL: 2–3 kg tikve ili bundeve, 2–3 kašike meda, 4–5 kapi etarskog ulja od kore limuna, malo marmelade ili pekmeza

Priprema:

Prosejano brašno izmešajte sa šećerom, dodajte margarin i sok od limuna. Umesite testo, razdelite ga na pet jednakih delova i svaki posebno ispecite. Za fil ispecite bundevu ili tikvu u rerni, pa je sameljite ili usitnite u blenderu. Dodajte med, etarsko ulje i izmešajte. Dok su još mlake, svaku koru premažite kremom od bundeve i slažite. Celu tortu premažite tankim slojem marmelade, pa kremom od bundeve.

(Espreso)