Čorba od kopriva, Foto: Printscreen/youtube

paŽnja

SUPA OD KOPRIVE JE ZALUDELA "NEBESKI NAROD", BOLJU OD NJE NEĆETE NAĆI: Zanemećete kada čujete za šta je LEKOVITA

Isprobajte čorbu od kopriva

Objavljeno: 29.11.2022. 15:57h

U kojem god jelu da je pripremate, koprivu nije potrebno kuvati već je dovoljno izdinstati je najduže dva minuta. Tako će se maksimalno sačuvati njena hranjiva i lekovita svojstva, a brojni su razlozi zbog kojih je dobro jesti koprivu.

Poboljšava rad sistema za varenje, obavlja detoksikaciju organizma, dobra je za čišćenje krvi i bubrega, pozitivno deluje na pankreas i pomaže snižavanju šećera u krvi.

Potrebno je: 500 g koprive, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, kašičica aleve paprike, 1 kašičica brašna, ulje

Priprema: Koprivi skinite lišće, operite je i obarite. Na ulju propržite sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodajte kašičicu brašna i mešajte da brašno porumeni. Dodajte malo začinske paprike i ubacite koprivu. Nalijte vodom, začinite solju i biberom i kuvajte 10-ak minuta.

(Espreso)