Granit Džaka i Džerdan Šaćiri su ovako proslavili golove protiv Srbije 2018., Foto: AP/EPA/Martin Divišek, Starsport©

brate...

ALBANSKI ORAO U STVARI NIJE ALBANSKI ORAO! Džaka i Šaćiri ni ne znaju šta su pokazivali protiv Srbije! (FOTO)

Ništa čudno da pojedini Albanci nešto tuđe proglase za svoje - bilo da je u pitanju teritorija, poreklo ili u ovom slučaju, simbol...

Objavljeno: 29.11.2022. 11:48h > 12:06h

Očekivalo se i pre početka prvenstva, a posle drugog kola postalo je izvesno. Duel Srbije i Švajcarske odlučiće koja će od ove dve reprezentacije proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, uz Brazil, osim ako Kamerun protiv Južnoamerikanaca ne priredi senzaciju.

Kapiten Švajcaraca, Granit Džaka, već se okrenuo okršaju sa Srbijom i dao zanimljivu izjavu. Više nego pre četiri godine u Rusiji u centru pažnje će biti on, ali i Džerdan Šaćiri.

Kada je tog 22. juna 2018. u Kalinjingradu postigao pogodak u drugom poluvremenu za izjednačenje protiv Srbije, Džaka je pokazao onaj sada već famozni znak koji simbolizuje dvoglavog orla, ali onog albanskog, iako Albanija na tom meču nije ni igrala.

foto: AP/EPA/Martin Divišek

Čak su i neki igrači koji su i poreklom švajcarske nacionalnosti poput tadašnjeg kapitena Štefana Lihtštajnera počeli da pokazuju isti simbol.

foto: Starsport©

Dakle, tri fudbalera Švajcarske pokazala su istu stvar, a samo prva dva su znala šta ona stvarno znači. Da li su i oni?

Kada smo malo prošetali stazom sećanja, prisetili se šta je ovaj simbol sve označavao kroz istoriju, u razgovoru sa jednim prijateljem muzičarem dobili smo potvrdu onoga na šta smo odmah posumnjali.

U pitanju je, u stvari, znak "Wu-Tang Clana", legendarnog američkog hip-hop sastava.

foto: Wu-Tang Clan album cover

Ništa čudno da pojedini Albanci nešto tuđe proglase za svoje - bilo da je u pitanju teritorija, poreklo ili u ovom slučaju, simbol...

(Espreso)