Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

KORISNO

NEĆETE VEROVATI ZBOG ČEGA VAM SE OSETI NEPRIJATAN MIRIS IZ BURETA: Ovo OBAVEZNO morate da URADITE kada ga OČISTITE

Ovo je pravi izazov za domaćice, koje žele da uklone karakteristični miris kiselog kupusa iz posude

Objavljeno: 26.11.2022. 08:33h

Svi mi volimo jela od kiselog kupusa i odmah nam krene pljuvačka na usta kada pogledamo u porciju svinjetine sa kiselim kupusom u rerni, ali kada se bure sa kiselim kupusom isprazni, vreme je da ga operemo i da ga čuvamo do jeseni.

Ovo je pravi izazov za domaćice, koje žele da uklone karakteristični miris kiselog kupusa iz posude.

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

U prošlosti, ova operacija je bila povezana sa mnogo trljanja i mnogo potrošene vode, ali danas ovaj posao se može uraditi mnogo lakše.

foto: Printscreen Youtube

Treba vam rastvor amonijaka od 20-30% koji možete pronaći u skoro svakoj apoteci ili većim marketima. Sipajte rastvor u bure i počnite da okrećete bure tako da tečnost prođe svaki deo zidova. Nakon 20 minuta, izbacite amonijak i sipajte dosta hladne vode pa isplaknite bure.

foto: Profimedia

Ostavite bure otvoreno da se dobro osuši. Nakon toga ga ostavite do jeseni, kada ćete ga ponovo napuniti kupusom.

Bacite pogled i na recept za kupus ribanac koji su naši stari spremali.

(Espreso/Bonapeti.rs)