Slatki kupus, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

za ručak

SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA SLATKI KUPUS: Otkriven je ZDRAVIJI NAČIN koji će od sada SVE DOMAĆICE praktikovati

A, samo ovako se sprema zaprška

Objavljeno: 25.11.2022. 18:16h

Pripremite sve sastojke i počnite.

Sa ovim receptom nećete omanuti kada budete pravili slatki kupus.

A, samo ovako se sprema zaprška.

Odmah ćete zapisati.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

Sastojci:

- 1 glavica kupusa

- 2 krompira sitno iseckana na kocke

- 2 šargarepe iseckane na kolutiće

- malo korena celera i paštrnaka

foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

- komad mesa - svežeg po izboru

- 1 praziluk seckan

- 1 zelena paprika

- 3 paradajza sveža ili šolja kuvanog

- 1 kašika brašna

- 1 kašičica slatke paprike

foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

- malo suvog začina ili soli

- ulje

- list celera

Priprema:

Kupus očistiti i iseći na kocke. Dodati iseckanu šargarepu, celer i paštrnak, zatim u sredinu staviti meso, krompir, paradajz i papriku kao i listove celera. Na vrhu staviti ostatak isečenog kupusa.

foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

Kupus se kuva dok ne postane mekan, a pred kraj možete ga malo začiniti.

Kupus možete zapržiti vodenom zaprškom, ili u malo ulja staviti ravnu kašiku brašna da lepo porumeni. Skloniti sa vatre i dodati slatku papriku i odmah podići sa vatre i izmešati i sipati u kupus i pustiti da vri jedno 3-4 min.

(Espreso/Kod bake u gostima)