Torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

njami

OKO NJE SE SVI OTIMAJU ZA PARČE VIŠE: Svaka DOMAĆICA je SPREMA za SLAVU, a za POSNU VARIJANTU niste ČULI (RECEPT)

Danas postoji mnogo recepta koji su kreativni i koje možete da služite kada je post

Objavljeno: 24.11.2022. 20:24h > 20:31h

Umesto mrsne varijante spremite posnu reforma tortu, koja je jednako ukusna.

Približava se Božićni post, ali i sve slave koje padaju u decembru biće posne, a tada morate da vodite računa koje namirnice konzumirate. Bez obzira što ne smete da jedete određene sastojke, to ne znači da ne možete da uživate u hrani, pa tako jaja zamenite medom, a obično mleko sojinim.

Danas postoji mnogo recepta koji su kreativni i koje možete da služite kada je post.

Sastojci:

600 g mlevenih oraha

600 g šećera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

150 g meda

17,5 kašika brašna

150 g posnog margarina

6 štangli čokolade za kuvanje (posna)

5 kesica vanilin šećera

1,5 šolja kisele vode

1,5 šolja ulja

1 prašak za pecivo

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)

400 ml sojinog ili bademovog mleka

Takođe, ako volite slatkiše sada postoje recepti za najraznovrsnije posne torte, a Stvar ukusa vam predlaže da isprobate najpopularniju srpsku tortu, a to je reforma.

Priprema: Za koru: Pomešajte orahe (250 g), med, šećer (250 g), kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Za fil: Pomešajte preostali šećer sa vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte preostale mlevene orahe i 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Kada se skuva sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi dodajte mu margarin koji ste prethodno umutili i sve dobro sjedinite mikserom. Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom. Ređanje torte: Koru isecite na 3 dela, pa svaki bogato nafilujte, a onda pređite i preko cele torte. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom. Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja.

(Espreso/Stvar ukusa)