Kiseli kupus, Foto: Profimedia

uz ručak

UKOLIKO DODATE OVAJ SASTOJAK U SALATU OD KISELOG KUPUSA, TOTALNO ĆE PROMENITI UKUS: Za OVAJ RECEPT niste ČULI

Međutim, način na koji ga verovatno do sada niste probali oduševiće vas, pa ćete ga sigurno uvrstiti u svoj svakodnevni meni

Objavljeno: 23.11.2022. 18:37h > 18:42h

Za kiseli kupus važi da je prava riznica zdravlja, stoga je u ovo doba godine obavezan na svakoj srpskoj trpezi. Služi se kao salata, glavna je zvezda jela poput podvarka, sarme ili svadbarskog kupusa sa obiljem mesa.

Kao salata se obično služi ili klot bez ičega ili tek malo pouljen sa dodatkom tucane paprike. Međutim, način na koji ga verovatno do sada niste probali oduševiće vas, pa ćete ga sigurno uvrstiti u svoj svakodnevni meni.

Često vam se dešava da ne ispadne kao u restoranu.

Ovako ćete je napraviti kao iz kafane.

foto: Printcsreen

Sastojci

Potrebno je:

1 glavica kiselog kupusa

Preliv za kupus:

FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Profimedia

4 kašike ulja

1 kašika slatke mlevene paprike

po ukusu ljute mlevene paprike

Priprema

foto: Profimedia

Kiseli kupus iseći na krupne kocke.

U šerpici zagrejati ulje. Dodati mlevenu slatku papriku (može se dodati i ljuta mlevena paprika, ja nisam dodavala zbog deteta, ali u posebnoj činiji za sebe jesam :) Kratko upržiti. Voditi računa da paprika ne pregori. Preliti vruće preko kupusa.

(Espreso/Telegraf/Recepti.com)