Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

za ručak

SVI PRAVITE JEDNU GREŠKU KADA KUVATE GRAŠAK: 1 sastojak je NEOPHODAN, jer mu DAJE POSEBAN UKUS

Čim se uželite nečeg na kašiku domaćicama na pamet padne grašak

Objavljeno: 22.11.2022. 19:32h

Znamo da je grašak jelo koje se kod nas redovno sprema.

Čim se uželite nečeg na kašiku domaćicama na pamet padne grašak.

Nema ništa lepše od čorbastog jela.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate.

Probajte ga na drugačiji način.

U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

(Espreso/Najžena)