Stadion Al-Bajt, Foto: EPA/Noushad Thekkayil

sp katar 2022

SPEKTAKL JE POČEO: Ekvador slavi Valensiju, Katar neslavno ušao u istoriju - orlovi motivisani pred Brazil (FOTO)

Sva dešavanja sa Svetskog prvenstva možete pratiti putem Espresovog bloga uživo

Objavljeno: 20.11.2022. 19:01h > 00:12h
15:45h

Odbrojavanje je gotovo, ceremonija je počela kratkim monologom voditelja Morgana Frimena programa pa pesmom uz sinhronizovani nastup na terenu i pravi lajt-šou.

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil
FOTO: EPA/Noushad Thekkayil
FOTO: EPA/Tolga Bozoglu
FOTO: EPA/Friedemann Vogel
FOTO: EPA/Abedin Taherkenareh
Izmena: 16:32h
15:32h

Atmosfera se zagreva na stadionu "Al Bajt" koji je pretežno ispunjen domaćim i navijačima Ekvadora čiji meč počinje u 17 časova.

15:18h

Fudbaleri ruskog Spartaka su prognozirali pobednika Svetskog prvenstva, a jedan je glasao za Srbiju!

14:08h

U međuvremenu, drugi najviši igrač SP, Vanja Milinković-Savić, odlično je raspoložen što je pokazao popričavši sam sa sobom u hotelu "Orlova". Samo da brani kao da ih je dvojica na golu...

foto: EPA/Andrej Čukić
14:05h

Dušan Tadić je danas napunio 34 godine, a rođendan su mu javno čestitali i iz naše reprezentacije i iz kluba, amsterdamskog Ajaksa, koji je pomenuo Bačku Topolu!

13:59h

Nejmar je detaljom na svom dresu pokazao da i on ne sumnja u konačan triujumf Brazila, ali i verovatno dao dodatni motiv fudbalerima Srbije.

foto: EPA/YOAN VALAT
13:52h

Domaćini su se našli pod udarom zbog navodnog kršenja ljudskih prava i brojnih žrtava tokom izgradnje osam stadiona na kojima će se Mundijal igrati, pa zbog zabrane točenja alkohola, ali su optuženi i za pokušaj nameštanja prve utakmice!

Selektor Katara Feliks Sančes je to danas čvrsto negirao.

foto: EPA/Noushad Thekkayil

Kakav će biti ishod duela Katar - Ekvador možete da predvidite u našoj anketi.

13:49h

Legende Brazila i svetskog fudbala, Ronaldo i Rivaldo, uverene su u prolaz u nokaut fazu svojih zemljaka koji prvi meč igraju 24. novembra protiv Srbije, a Rivaldo ne sumnja da će ga izboriti sa maksimalnim učinkom!

foto: EPA/Antonio Lacerda
13:45h

Stadion "Al Bajt" je napravljen sa krovnom konstrukcijom koja podseća na beduinske šatore.

foto: EPA/Noushad Thekkayil

U pola sata programa staće sedam tačaka - najpre će zvaničnu pesmu SP "Dreamers" otpevati južnokorejska pop zvezda Jung Kok i domaći izvođač Fahad Al-Kubaisi.

Zatim će biti predstavljena kultura i tradicija Katara, kao i sve 32 nacije učesnice, a ambasador SP Ganim Al Muftah i njihova pevačica Dana će imati dijalog o inkluziji i diverzitetu. Bar malo da ublaže bes boraca za ljudska prava koji su najavili bojkot Mundijala.

13:42h

Najveći sportski događaj u 2022. počinje danas u Kataru - Svetsko prvenstvo u fudbalu, 22. po reda najveća fudbalska smotra, a okupiraće pažnju svih zaljubljenika u ovaj sport, pa i onih koji ga inače ne prate, u narednih mesec dana kada ćemo dobiti novog (ili starog?) prvaka sveta.

Mundijal će zvanično biti otvoren ceremonijom na stadionu "Al Bajt", koja će početi u 15.40 po srednjoevropskom vremenu (17.40 po lokalnom) i trajati oko 30 minuta.

Potom će u 17 časova početi prva utakmica SP između domaćina Katara i Ekvadora.