Riba, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

NJAMI

OVO JE NAJBOLJA MARINADA ZA RIBU: Ovako SOČNU do sada niste SPREMALI, tajna se KRIJE U 1 SASTOJKU (RECEPT)

Možete dodati par kapi limunovog soka

Objavljeno: 14.11.2022. 17:35h > 17:39h

Ovako se pravi riblja marinada.

Sastojci

Za marinadu:

1 čaša ulja

1 čaša belog vina

2 kašike soli

foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

2 kašike suvog biljnog začina

2 kašike sitno seckanog peršuna

2 kašike sitno seckane šargarepe

2 listića lovora

1 kesica bibera u zrnu

2-3 kašike sirćeta

Za nalivanje:

FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Prinstcrveen/Vranjska plus
FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

oko 1 l ulja

Ostalo:

3 kg ribe - skobalj

Priprema

Ribu očistiti i svaku iseći na 3 dela, ako je sitnija onda na pola.

U dubljoj posudi sjedinimo ulje, belo vino, so, suvi biljni začin, seckani peršun, seckanu šargarepu, lovor (staviti listiće na plotnu da se kratko zapeku pa ih izmrviti - lepšeg je ukusa), dodati biber i po ukusu sirćeta i sve promešati.

Ređati u ekspres lonac: Red ribe (što gušće složene), preliti sa nekoliko kašika marinade, opet red ribe, pa nekoliko kašika marinade, pa opet riba. Kada je sve složeno zaliti sa preostalom marinadom.

foto: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino

Naliti ulja da bude 2 cm preko ribe. Poklopiti i staviti da se kuva, kada provri malo na tišu vatru, ali da vri. Kuvati 3 sata.

Kada se skroz ohladi servirati. Možete dodati par kapi limunovog soka.

(Espreso/Recepti.com)