Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

njami

CEO ŽIVOT GA SPREMATE POGREŠNO: PODVARAK na starinski način se SPREMA samo OVAKO (RECEPT)

Svaka domaćica ima svoje trikove za recept, ali ne znaju da je ovo najbolji način

Objavljeno: 09.11.2022. 11:56h > 12:00h

Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako se sprema na starinski način.

Svaka domaćica ima svoje trikove za recept, ali ne znaju da je ovo najbolji način.

Od sada ćete ga praviti bez greške.

Za podvarak od kiselog kupusa potrebno vam je:

glavica kiselog kupusa (do 2 kg)

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 glavica crnog luka

150 ml masti

slanina

suvo meso

ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)

lovorov list

mleveni biber

FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.

Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.

Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu). Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h). Poenta je da ga pravite na pravoj masti.

Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).

(Espreso/Opanak)