Večera, Foto: Printscreen/Youtube

NJAMI

BRZINSKA VEČERA ZA 300 DINARA, ZBOG NJE SE I PICA ODBIJA: Odlepićete za OVIM UKUSOM

Kako najbolje iskoristiti stari hleb, a da ti nije sendvič neki ili prženice? Evo savršenog recepta za to

Objavljeno: 07.11.2022. 21:06h

Ideja je odlična, a ukus neverovatan. Potreban vam je samo stari preostali hleb i još par stvarčica za brzu večeru.

Sastojci:

300 g starijeg hleba

3 dl mleka

200 g svežeg sira

150 g feta sira

1 kašičica origana

100 g suve dimljene pečenice ili šunke

4 kašike ajvara

Za preliv:

3 jaja

2 pune kašike pavlake/milerama

1-2 kašike ulja

po ukusu soli

Priprema:

- Mere prilagoditi veličini posude za pečenje i broju ukućana. Obložite dno i ivice papirom za pečenje. Uključite rernu da se greje na 190 C.

- U manjoj činiji izdrobite feta sir, dodajte sveži sir, origano i sitno naseckanu pečenicu, pršutu ili šunku. Sve dobro izmešajte i ostavite po strani.

- Kad je popunjeno dno tepsije, na hleb premažite ajvar. Preko ajvara stavite fil sa sirom i lepo rasporedite da prekrije celu površinu. Zatim prekrijte drugim redom hleba, navlaženim u mleku.

- Umutite jaja sa pavlakom i malo ulja, posolite vrlo malo. Prelijte polako preko složenca od hleba, da prođe i svuda sa strane po ivicama. Izbockajte viljuškom pažljivo na nekoliko mesta. Ostavite par minuta, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite do zlatnožute boje, kada ivice potamne, gotovo je.

Posluživanje:

Služite toplo uz salatu i jogurt. Ostane mekano i kada se ohladi, ali najlepše je da se jede toplo. Vrstu sira koju koristite prilagodite sopstvenom ukusu. Malo ljute papričice za pikantnost ili par seckanih maslina nisu na odmet.

(Espreso)