Jaja, Foto: Profimedia

recept

DA LI STE IKADA OVAKO NAPUNILI JAJA ZA SLAVU? Ovo PREDJELO ode dok se okrenete, jako je UKUSNO, i izgleda DIVNO!

vo predjelo se odlično uklapa bilo da je slava ili svečani ručak

Objavljeno: 07.11.2022. 12:10h

Punjena jaja su tvrdo kuvana jaja koja su oljuštena, presečena na pola i punjena pastom napravljenom od žumanaca pomešanih sa drugim sastojcima kao što su majonez i senf.

foto: Profimedia

Uglavnom se služe hladna kao prilog, predjelo ili glavno jelo tokom okupljanja ili zabave. Poreklo ovog jela se može videti u receptima za kuvana, začinjena jaja još u starom Rimu, gde su se tradicionalno služila kao prvo jelo. Jelo je popularno u Evropi i Severnoj Americi.

foto: Profimedia

A evo kako vi možete da obogatite vašu slavsku trpezu receptom u nastavku.

Sastojci:

10 kuvanih jaja

200 g krem sira

100 g majoneza

100 g senfa

so, biber, praziluk

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte krem sir, senf i majonez. Jaja skuvajte i isecite na pola po dužini. Izvadite žumanca i njih izgnječite viljuškom. Zatim ih prebacite u činiju sa smesom od krem sira i sve dobro izmešajte. začinite po želji i punite polutke jaja. Ukrasite seckanim prazilukom.

(Espreso)